Mijn merk is van mij: merkenregistratie

'Voorkomen is beter dan genezen!'

Heb je een mooie bedrijfsnaam en een spetterend logo, gaat een ander ermee vandoor… Ik krijg wel eens de vraag van klanten hoe ze dit kunnen voorkomen. Dat kan door middel van merkenregistratie. Hoe dat werkt?


Het is zeker mogelijk om handelsnaam, merknaam en logo te beschermen: door middel van merkenregistratie. Big Bang Brands helpt klanten graag bij het registreren van die zorgvuldig gekozen naam of dat perfect passende logo. Want die merknaam en dat beeldmerk zijn bepalend voor een onderneming.


Hoe leg ik mijn merk vast? 

Je kunt jouw logo registeren in het merkenregister op www.boip.int. Daar vind je ook meer informatie over deze registratie. Benieuwd naar de tarieven? Die vind je hier. Er hangt een prijskaartje aan deze registratie, maar je kunt er een hoop leed mee voorkomen.


Als iemand namelijk je logo kopieert en het vervolgens eerder registreert, zit jij met een probleem. De ander kan jou dan zelfs aanklagen. Bovendien leg je je merk meteen voor tien jaar vast, zodat je er de komende jaren geen omkijken meer naar hebt. Je weet dan dat alles achter de schermen goed geregeld is.

Hulp nodig?

Wil je de rompslomp rondom de aanvraag het liefst uitbesteden? Neem gerust contactmet me op, want Big Bang Brands kan dit ook óp zich nemen. De hele procedure kost je namelijk al gauw een halve dag werk als je er nog geen ervaring mee hebt.

Recente blogposts

Alles weergeven

AVG: wat moet ik ermee?

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, dat de AVG eraan komt. Een nieuwe wet om de privacy van internetgebruikers te waarborgen. Dit heeft niet alleen invloed op grote bedrijven, maar ook op kleine onder

Freelance vormgevers, gespecialiseerd in:

Branding

Grafisch Ontwerp

  • Instagram
  • Facebook
  • Linkedin
  • Twitter
  • Youtube

 © All rights reserved by Big Bang Brands  |  Privacy Policy  |  Cookies