top of page

De impact van techniek op je SEO score

Sterke teksten en relevante links zijn van invloed op een hoge SEO-score. Toch zijn de technische aspecten van je website zeker zo belangrijk. Want als de zoekmachines je website niet kunnen vinden en indexeren, kunnen ze je website ook niet tonen.


Zoekmachines scannen alle websites en proberen zo goed mogelijk te bepalen wat de inhoud is van de website en voor welke doelgroepen deze geschikt is. Dat scannen gebeurt per pagina. De opgehaalde informatie wordt vergeleken met de zoektermen die mensen gebruiken om te zoeken. Op basis van complexe berekeningen (algoritmes) wordt bepaald of een pagina relevante informatie bevat voor bepaalde zoekopdrachten. Daaruit rolt de SEO-score: hoe hoog de pagina in de zoekresultaten komt als iemand zoekt naar bepaalde onderwerpen.


De meerwaarde van het Wix CMS voor je SEO score

Het Wix CMS, waarin onze websites worden gemaakt, houdt rekening met de (technische) eisen van zoekmachines.


We bekijken websites steeds vaker op onze smartphones en mobiele devices. Het is dus niet gek dat het ontwerp van jouw website geoptimaliseerd moet zijn voor mobiele apparaten. Want als je mobiele website niet naar behoren werkt, ziet zowel je klant als Google dat als een slechte match. Wij maken websites 100% responsive.


Zonder indexatie komt je website niet tevoorschijn in de zoekresultaten

Je wil dat zoveel mogelijke waardevolle pagina’s worden geïndexeerd. Wij helpen bij een goede indexering van je webpagina’s. Dat betekent: 

  • Alle relevante pagina’s opnemen in de sitemap

  • Het voorkomen van duplicate content 

  • Toevoegen van interne en externe links (pagerank)

  • SSL-beveiliging 


Zo vindt Google alle pagina’s die gevonden mogen worden en worden alle pagina’s die niet in Google ’s index thuishoren correct geblokkeerd.  


Laat belangrijke zoekwoorden in de broncode van je website voorkomen

De techniek achter Google scant de techniek achter je website: de broncode. Daarin staan ook zaken die je niet op je website ziet. Wij houden je broncode zo ‘schoon’ mogelijk, zodat Google de belangrijkste zoekwoorden direct in het vizier krijgt.


Laadsnelheid telt als belangrijke SEO eis

De laadsnelheid van je website moet zo laag mogelijk zijn. Dat is prettig voor de website bezoeker en daarom neemt Google dat mee in het bepalen van de posities in het zoekresultaat. Een website die traag laadt, beïnvloedt Google’s oordeel over je website negatief. Wij zorgen ervoor dat de techniek de gebruikerservaring juist versterkt.

De impact van content op je SEO score

Een hoge SEO-ranking betekent slim combineren van techniek en content. Big Bang Brands begrijpt de kracht van deze combinatie en vertaalt dat naar SEO-gerichte content in het Wix CMS. Ervaar de toegevoegde waarde van onze websites.


SEO geschreven pagina’s worden goed gevonden. Hoe lager de SEO-score, hoe lager je positie binnen Google en hoe minder organische bezoekresultaten. Google gebruikt zoekwoordfrequentie en zoekwoordverzadiging om de SEO-score per webpagina te bepalen. We starten daarom met het bepalen van de belangrijkste zoekwoorden. Vervolgens schrijven we content per webpagina aan de hand van de belangrijkste Google-regels:


  • Het zoekwoord staat in de URL 

  • Het zoekwoord staat in de titel en omschrijving

  • Er is één H1 paginatitel met het zoekwoord

  • Er zijn meerdere H2 titels waarvan één of twee met het zoekwoord

  • De lopende tekst is goed leesbaar voor de bezoeker 

Meer weten over de impact van SEO op je website?

Neem vrijblijvend contact op.


- Anke Lemmens

KEEP ME POSTED!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Bedankt voor je interesse!
bottom of page